Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Seler

dodany przez: trini6 Kiedy seler zaczyna butwieć trzeba włożyć z kilkoma plasterkami surowego ziemniaka do zimnej wody. więcej więcej

Zielony groszek

dodany przez: trini6 Świeży groszek nie straci podczas gotowania zielonego koloru, poza tym będzie wyjątkowo kruchy, jeśli dodasz do wody trochę cukru. Tak samo mrożony groszek powinno się gotować z cukrem - jest wtedy smaczniejszy. więcej więcej

Zupa bez nadmiaru tłuszczu

dodany przez: Marzena pomogą kostki lodu. więcej więcej

Zagęszczanie zup

dodany przez: paula26013 Śmietaną - wymieszać śmietanę z niewielką ilością mąki, lekko posolić, połączyć z kilkoma łyżkami zupy a następnie wlać do pozostałej zupy i zagotować. W ten sam sposób można również doprawiać zupę jogurtem naturalnym. Żółtkami – roztrzepać żółtka z wodą (tyle łyżek wody ile żółtek), połączyć z kilkoma łyżkami zupy. Mieszając zupę wlewać... więcej więcej

dobre pulpety rybne

dodany przez: Marzena żeby się nie rozpadaly więcej więcej

boczek dobry na szasłyk

dodany przez: karoolla1987 bardzo dobrym składnikiem szaszłyków jest boczek, który uchroni niewielkie kawałki mięsa przed nadmiernym wysuszeniem więcej więcej

Pieczenie ciast kruchych i francuskich

dodany przez: trini6 Przy pieczeniu ciast kruchych i francuskich nie natłuszcza się w ogóle form, wystarczy je lekko oprószyć mąką więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher