Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Jak nie płakać przy krojeniu cebuli.

dodany przez: aleksa6 Przekrojoną na pół cebulę polewamy gorącą a następnie zimną wodą. więcej więcej

jak obrać cebulę

dodany przez: Ania K. jak obrać cebulę... więcej więcej

Ryż

dodany przez: SylwiaLilianna By ryż był biały więcej więcej

jarzyny

dodany przez: karoolla1987 Jarzyn nie należy moczyć w wodzie, gdyż tracą wiele cennych składników odżywczych. Przygotowujemy je bezpośrednio przed gotowaniem więcej więcej

Kamień w czajniku

dodany przez: patryshia Aby usunąć kamień z czajnika możesz użyć kwasku cytrynowego, wsyp 3-4 łyżeczki do czajnika, wlej wodę i zagotuj. Odstaw na godzinę, lepiej na całą noc, i ponownie zagotuj. Następnie wylej wodę i kilkakrotnie wypucz czajnik. Możesz też użyć specjalnych tabletek do odkamieniania (np. Kamix). więcej więcej

Makaron

dodany przez: Ania K. makaron nie sklei się.... więcej więcej

Ladny kolor rosolu

dodany przez: Marzena luska cebuli więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher