Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

świerzość jaj

dodany przez: cohenna aby sprawdzić czy jajo jest świeże więcej więcej

Lepszy smak potrawy

dodany przez: anlolek Do wykończenia potrawy dodaje się zawsze masło, które podnosi smak i aromat potrawy. więcej więcej

Czysta maszynka do mielenia

dodany przez: Marzena kawałek bułki więcej więcej

Porady - potrawy z ryb

dodany przez: patryshia - Jeżeli do bulionu, w którym gotuje się ryba, wlejemy trochę zimnej wody, straci ona nieprzyjemny zapach i będzie smaczniejsza. - Ryba jest ugotowana,gdy lekko oddzielają się płetwy. - Gotując rybę o szczególnie silnym zapachu /dorsz, flądra, makrela, sum, szczupak/, należy w celu jego zneutralizowania dodać do wywaru pół szklanki soku z... więcej więcej

czyszczenie ryb

dodany przez: cohenna Rybę łatwiej oczyścić z łuski, jeśli więcej więcej

Obieranie ziemniaków

dodany przez: Marzena aby ręce nie ściemniały więcej więcej

Jak ubic dobrze białko jaj

dodany przez: trini6 Białka łatwo ubijemy na sztywną pianę, jeżeli naczynie i sprzęt do ubijania będą idealnie suche i dobrze schłodzone. Nie może się też w nich znaleźć nawet odrobina żółtka. Natomiast dodanie do białek szczypty soli lub kilku kropli soku z cytryny ułatwi ubijanie więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher