Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Plama po burakach

dodany przez: Marzena skondensowany srodek do prania więcej więcej

Jak sprawdzić czy jajko jest świeże

dodany przez: trini6 Aby sprawdzić, czy jajo jest świeże, należy zanurzyć je w wodzie. Jeżeli leży na dnie naczynia - jest świeże, gdy unosi się jednym końcem do góry, ale jest jeszcze zanurzone w wodzie - było przetrzymywane przez kilka tygodni. Im wyżej unosi się w górę, tym bardziej wątpliwa jest jego świeżość, gdy wynurza się, nawet częściowo - nie nadaje się do... więcej więcej

Krojenie biszkopta

dodany przez: SylwiaLilianna Zamiast nożem więcej więcej

Jasny krupnik

dodany przez: Marzena ważne solenie więcej więcej

Drożdżowe

dodany przez: SylwiaLilianna Ciasto drożdżowe jest dobrze upieczone więcej więcej

Ryby

dodany przez: aleksa6 Posmak mułu u niektórych ryb (karp, leszcz) można częściowo usunąć obkładając je na kilka godzin przed obróbką cieplną pokrajaną w krążki cebulą, pokrojonymi warzywami bądź skrapiając obficie cytryną. Najlepszą metodą jest jednak przetrzymanie ryb żywych przez kilka dni w czystej, zmienianej wodzie. więcej więcej

Kruche ciasto

dodany przez: SylwiaLilianna Ciasto z owocami będzie kruche więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher