Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Przypalony spód

dodany przez: SylwiaLilianna Podczas pieczenia ciasto nie przypali się więcej więcej

Ryby cd. nacieranie przyprawami

dodany przez: aleksa6 Przyprawy przeznaczone do natarcia ryby dobrze jest przed użyciem podgrzać przez 1 min na suchej patelni. więcej więcej

Mrożonki

dodany przez: patryshia Mrożone warzywa i owoce są najlepszym źródłem witamin kiedy nie ma świeżych produktów. Mrożone warzywa i owoce mogą zachować nawet 80% wartości świeżych. Szczególnie dobrze zachowuje się tak witamina C i mikroelementy. Warzywa i owoce muszą jednak być dobrze zamrożone i przechowywane. Gdy kupujemy mrożonki zwracajmy uwagę na to, aby były sybkie.... więcej więcej

Dekoracje sałatek 4

dodany przez: aleksa6 sałatki z mięsa więcej więcej

Sałatki z warzyw, mięsa i ryby

dodany przez: aleksa6 Sałatki z warzyw, mięsa i ryby najlepiej przyrządzać na kilka godzin przed spożyciem, aby smaki i zapachy poszczególnych składników dobrze się połączyły. więcej więcej

Porady - jak zamrażać mięso?

dodany przez: patryshia Zasadniczo mięso powinno się zamrażać bardzo szybko - do tego celu nie nadają się zwykłe zamrażarki lodówkowe. Nowoczesne zamrażarki zaopatrzone są w funkcję "turbo" i przy zamrażaniu należy ją wykorzystywać. Przy powolnym zamrażaniu pękają komórki z wodą, a woda ta przy odmrażaniu wycieka. Skutek: mięso po usmażeniu jest suche i... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher