Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Placek z owocami

dodany przez: aleksa6 Placek z owocami będzie bez zakalca i kruchy, jeśli przed ułożeniem owoców posmarujemy powierzchnię ciasta ubitym białkiem i lekko oprószymy mąką więcej więcej

Mąka

dodany przez: Ania K. Mąka zmieszana z wodą więcej więcej

korzuch na budyniu

dodany przez: karoolla1987 sposob na korzuch więcej więcej

Porady - mleko i jego przetwory

dodany przez: patryshia - Trwałość mleka przechowywanego w tem. 0-10 st. C wynosi 24 godziny. - Mleko należy chłodzić i przechowywać w naczyniu /nie aluminiowym/, w którym się gotowało. Należy je chronić przed światłem, które znacznie przyspiesza jełczenie tłuszczu i niszczy zawarte w nim witaminy. - Mleko gotowane zbyt długo jest mniej smaczne. - Mleko szybciej... więcej więcej

Steki - porady

dodany przez: patryshia Najwazniejsze jest mieso. Musi byc delikatnie poprzerastane zylkami tluszczu. To mieso, marynowane lub nie, musi byc rzucone na bardzo goracy grill, zeby jak najszybciej powierzchnia miesa byla zesmazona na brazowo. W ten sposob przy dalszym smazeniu soki z mieso zostaja w miesie, a nie wykapuja. Gdy soki wykapuja, stek zamienia sie w... więcej więcej

Jak podawać

dodany przez: SylwiaLilianna Wina musujące więcej więcej

Gotowanie ziemniakow

dodany przez: Marzena sposob gotowania więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher