Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Porady - zupy

dodany przez: patryshia - Przesoloną zupę "uratuje" duży, obrany i pokrojony w plasterki ziemniak. - Zupa będzie smaczniejsza i bardziej aromatyczna, jeśli warzywa /marchew, cebula, pietruszka, seler/ podsmażymy lekko na maśle. - Warzywa czyścimy i kroimy bezpośrednio przed gotowaniem zupy. - Podczas sporządzania zasmażki im bardziej zrumienimy maką, tym... więcej więcej

Jak ubic dobrze białko jaj

dodany przez: trini6 Białka łatwo ubijemy na sztywną pianę, jeżeli naczynie i sprzęt do ubijania będą idealnie suche i dobrze schłodzone. Nie może się też w nich znaleźć nawet odrobina żółtka. Natomiast dodanie do białek szczypty soli lub kilku kropli soku z cytryny ułatwi ubijanie więcej więcej

pyszna grochowa

dodany przez: cohenna aby groch był jędrny więcej więcej

Mięso

dodany przez: ewa1257 Smażenie mięsa więcej więcej

piękny biszkopt

dodany przez: cohenna aby ciasto nie opadło więcej więcej

Rosół

dodany przez: trini6 Rosół będzie klarowny, jeśli będziesz gotować go 2-3 godziny na bardzo małym ogniu. Gdy gotuje się za szybko, mętnieje. więcej więcej

masa serowa

dodany przez: cohenna masa będzie pulchna więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher