Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

gotujemy brokuły

dodany przez: cohenna aby szybciej się gotowały więcej więcej

Imbir

dodany przez: aleksa6 Imbir doskonale chroni konfitury przed sfermentowaniem. więcej więcej

Porady - zupy

dodany przez: patryshia - Przesoloną zupę "uratuje" duży, obrany i pokrojony w plasterki ziemniak. - Zupa będzie smaczniejsza i bardziej aromatyczna, jeśli warzywa /marchew, cebula, pietruszka, seler/ podsmażymy lekko na maśle. - Warzywa czyścimy i kroimy bezpośrednio przed gotowaniem zupy. - Podczas sporządzania zasmażki im bardziej zrumienimy maką, tym... więcej więcej

Steki - porady

dodany przez: patryshia Najwazniejsze jest mieso. Musi byc delikatnie poprzerastane zylkami tluszczu. To mieso, marynowane lub nie, musi byc rzucone na bardzo goracy grill, zeby jak najszybciej powierzchnia miesa byla zesmazona na brazowo. W ten sposob przy dalszym smazeniu soki z mieso zostaja w miesie, a nie wykapuja. Gdy soki wykapuja, stek zamienia sie w... więcej więcej

Solenie befsztyka

dodany przez: Marzena pod koniec smazenia więcej więcej

mięso młodych kaczek i gęsi

dodany przez: aleksa6 Młode kaczki i gęsi mają mięso bardziej delikatne, smaczne i z reguły mniej tłuste. więcej więcej

Solenie warzyw

dodany przez: domciak które warzywa się soli ?:> więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher