Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Świeże masło

dodany przez: aleksa6 Masło może być długo świeże, także wtedy, gdy nie jest przechowywane w lodówce. Zagotuj wodę z solą, wystudź i zalej nią masło tak, aby było całkowicie przykryte. więcej więcej

kruche ciasto

dodany przez: cohenna aby było naprawdę kruche więcej więcej

gotowanie kukurydzy w kolbie

dodany przez: cohenna aby kukurydza była miękka więcej więcej

mielone

dodany przez: SylwiaLilianna mniej tłuszczu więcej więcej

Dodaj cukru do zielonego groszku

dodany przez: aleksa6 Świeży groszek nie straci podczas gotowania zielonego koloru, poza tym będzie wyjątkowo kruchy, jeśli dodasz do wody trochę cukru. Tak samo mrożony groszek powinno się gotować z cukrem - jest wtedy smaczniejszy. więcej więcej

Śledzie

dodany przez: trini6 Solone śledzie będą delikatniejsze, jeśli do moczenia użyjemy mleka zamiast wody. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher