Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Owoce cytrusowe

dodany przez: domciak Owoce cytrusowe więcej więcej

Ryż

dodany przez: trini6 Gdy ryż się przypalił i przywarł do dna garnka, trzeba go rozgarnąć, włożyć do środka kromkę pieczywa i poczekać 5 minut. Chleb wchłonie spaleniznę. Tę część ryżu, która się nie przypaliła, należy ostrożnie wyjąć, a gdy jest jeszcze surowy, przełożyć do innego garnka, zalać odrobiną wody i dogotować. więcej więcej

Jarzyny

dodany przez: trini6 Jarzyn nie należy moczyć w wodzie, gdyż tracą wiele cennych składników odżywczych. Przygotowujemy je bezpośrednio przed gotowaniem. więcej więcej

czyszczenie garnków

dodany przez: aleksa6 Odczyścimy przypalony garnek, gotując w nim szczaw więcej więcej

Ryby

dodany przez: aleksa6 Podczas smażenia unikniemy zapachu ryby, nacierając ją wcześniej wilgotnymi liśćmi herbaty. więcej więcej

czym przyprawiać

dodany przez: SylwiaLilianna sałatki więcej więcej

Drób przeznaczony do smażenia

dodany przez: Ania K. BY był bardziej zarumieniony ... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher