|
||||
Karpdodany przez: patryshia Po pierwsze powinien poplywac w wannie przynajmniej przez 3 dni zobaczysz ile swinstwa z niego wyplynie. Proponuje rowniez dzien wczesniej po oprawieniu i pokrojeniu na kawalki lekko posolic i oblozyc cebula - dosc duza iloscia. Niech sobie polezy do nastepnego dnia w chlodnym miejscu Moja babcia tak zawsze przygotowywala karpia i nikomu z... więcej![]() Rybydodany przez: aleksa6 Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach. Nacięcia skóry powinny przebiegać przez całą szerokość ryby, równolegle co 1 cm, lekko skośnie do przebiegu ości. Drobne ości w procesie smażenia ulegną wtedy stopieniu lub przynajmniej skruszeniu. Estetyczne nacięcie ryby w połączeniu z... więcej![]() Mieszanie ogórka z pomidoremdodany przez: patryshia Nigdy nie nalezy mieszac "zywego" ogorka z pomidorem. Taka mieszanka tworzy nic-nie-warte-jedzenie. A to dlatego ze aminokwasy zawarte w ogorku niszcza skutecznie witamine C z pomidora. Przeciwdziala temu natka pietruszki, a wiec do salatek jesli chce sie dodad ogorka i pomidora, nie nalezy zapominac o zielonej pietruszce, pietruszce,... więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|