Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Kolor rosołu

dodany przez: aleksa6 Rosół będzie miał ładny kolor, jeśli do garnka włożymy umytą łuskę od cebuli. więcej więcej

Krupnik

dodany przez: aleksa6 Krupnik solimy bezpośrednio przed podaniem. Jeśli wcześniej dodamy soli, zupa będzie ciemna. więcej więcej

Przesolona zupa

dodany przez: aleksa6 włożyć dwa obrane ziemniaki lub ubić pianę z białek i również włożyć do zupy. Odcedzić sitkiem. więcej więcej

Jak ubijać białka

dodany przez: SylwiaLilianna Białka łatwo ubijemy więcej więcej

Przypieczony wierzch ciasta

dodany przez: SylwiaLilianna Jeżeli podczas pieczenia ciasta jego wierzch więcej więcej

Klarowny rosół

dodany przez: Marzena pomoże kawałek skorupki z jajka więcej więcej

Jaki pieprz do czego

dodany przez: patryshia Jest to absolutnie dowolna sprawa, zależna wyłącznie od naszego poczucia smaku. Najczęściej posługujemy się czarnym i białym pieprzem. By ułatwić sobie decyzję, możemy oba gatunki wymieszać w równych proporcjach. Świeżo mielony pieprz jest nie tylko ostry. Ma również wspaniały, korzenny smak i zapach. Dlatego młynek do pieprzu powinien znajdować... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher