|
dodany przez: isiulka
20 dag cebuli,
3 łyżki masła lub innego tłuszczu,
szklanka wywaru z włoszczyzny,
3 łyżki mąki,
pół szklanki śmietany,
cukier,
sól,
ziele angielskie
Cebulę obrać, pokrajać i udusić na tłuszczu do miękkości (nie rumienić) dodać kilka ziaren ziela angielskiego i podlewać wywarem. Gdy cebula zmięknie, przetrzeć przez sito, rozprowadzić...
więcej
dodany przez: patryshia
Podawac do deserow z kasz, budyniow,pieczonych owocow.
więcej
dodany przez: trini6
do krewetek i innych skorupiaków, pieczonych mięs
więcej
dodany przez: Michał Ska
300ml przegotwanej, zimnej wody
50 ml octu winnego
3 ząbki czosnku
kilka gałązek pietruszki
sol, pieprz kolorowy tłuczony
kilka listków bazylii
odrobina cukru
100ml oliwy z oliwek
kilka gałązek koperku
więcej
dodany przez: isiulka
szklanka majonezu,
pół szklanki śmietany,
ocet, cukier,
sól do smaku
Chrzan zetrzeć na tarce, dodać do majonezu, wymieszać ze śmietaną (gęstą). Doprawić do smaku. Podawać do jaj ugotowanych na twardo i zimnych mięs.
więcej
|
|
Zaloguj się
Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?

i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce, a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
|
|