Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Czysta maszynka do mielenia

dodany przez: Marzena kawałek bułki więcej więcej

Porady - potrawy z ryb

dodany przez: patryshia - Jeżeli do bulionu, w którym gotuje się ryba, wlejemy trochę zimnej wody, straci ona nieprzyjemny zapach i będzie smaczniejsza. - Ryba jest ugotowana,gdy lekko oddzielają się płetwy. - Gotując rybę o szczególnie silnym zapachu /dorsz, flądra, makrela, sum, szczupak/, należy w celu jego zneutralizowania dodać do wywaru pół szklanki soku z... więcej więcej

czyszczenie ryb

dodany przez: cohenna Rybę łatwiej oczyścić z łuski, jeśli więcej więcej

przygotowywanie risotto

dodany przez: aleksa6 Aby przygotować risotto należy wyprażyć ryż na maśle (stale mieszając) do uzyskania przeźroczystości ziarna. Następnie należy dodać gorący bulion w ilości odrobinę większej niż ryż może wchłonąć. więcej więcej

smażenie potraw z drobiu

dodany przez: aleksa6 Do smażenia potraw z drobiu używa się margaryny lub smalcu. więcej więcej

Mąka & H20

dodany przez: domciak męczące grudki więcej więcej

Jablka do salatki

dodany przez: Marzena lekko osolona woda więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher