Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Kurczak

dodany przez: ewa1257 Pieczenie kurczaka więcej więcej

Gofry

dodany przez: trini6 Gofry będą pulchne i chrupiące o ile do zrobienia ciasta zamiast mleka użyjesz wody mineralnej. Dobrze też dodawać osobno żółtka, a osobno ubitą na sztywno pianę z białek. Upieczonych gofrów nie układaj jeden na drugim, bo wilgotnieją i szybko stają się miękkie. więcej więcej

Cynamon

dodany przez: trini6 Cynamon jest świetny do mięs zwłaszcza przyrządzanych na pikantnie - nadaje im korzennego aromatu. Nie warto więc dodawać go tylko do słodkich wypieków. więcej więcej

czyszczenie

dodany przez: SylwiaLilianna zlewozmywak więcej więcej

Surowe czy gotowane jajko?

dodany przez: patryshia zakręcić jajko i zaobserwować, jak się obraca: jeśli kręci się bardzo szybko - jajko gotowane, kręci się wolno - jajko surowe więcej więcej

Intensywnie pachnące sery.

dodany przez: aleksa6 Kostka cukru położona na tacce obok serów zapobiega rozsiewaniu się ich zapachów. Tacka musi być szczelnie przykryta kloszem. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher