Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Grill, piekarnik

dodany przez: paula26013 czyszczenie posypać solą, podgrzać aż do zbrązowienia i umyć więcej więcej

Aby pączki wchłanniały mniej tłuszczu

dodany przez: anka1984 Do ciasta dobrze jest wlać mały kieliszek spirytusu, gdyż pączki wówczas będą wchłaniały mniej tłuszczu. I będą smaczniejsze:) więcej więcej

Jak wykorzystać stary chleb?

dodany przez: wiki_23 Jak wykorzystać stary chleb? więcej więcej

Dodaj cukru do zielonego groszku

dodany przez: patryshia Świeży groszek nie straci podczas gotowania zielonego koloru, poza tym będzie wyjątkowo kruchy, jeśli dodasz do wody trochę cukru. Tak samo mrożony groszek powinno się gotować z cukrem - jest wtedy smaczniejszy. więcej więcej

Ciepłe bułeczki na śniadanie

dodany przez: trini6 jeśli chcemy mieć ciepłe bułeczki na śniadanie po wyciągnieciu ich z piekarnika jest na to jeden prosty sposób: na dnie koszyczka na pieczywo wystarczy położyć odpowiednio przycięty arkusik folii aluminowej błyszczącą stroną do góry, a dopiero potem włyłożyc koszyczek lnianą lub bawełnianą serwetką. Folia będzie odbijać ciepło, którym... więcej więcej

wilgotna sól

dodany przez: karoolla1987 Sól w solniczce nie zwilgotnieje, nie potworzą się grudy, jeśli na dno włożymy kilka ziarenek ryżu w (który wchłania wodę) lub wsypiemy odrobinę mąki ziemniaczanej. więcej więcej

Parówki

dodany przez: julias Parówki w sztucznej osłonce więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher