Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Porady - jak zamrażać mięso?

dodany przez: patryshia Zasadniczo mięso powinno się zamrażać bardzo szybko - do tego celu nie nadają się zwykłe zamrażarki lodówkowe. Nowoczesne zamrażarki zaopatrzone są w funkcję "turbo" i przy zamrażaniu należy ją wykorzystywać. Przy powolnym zamrażaniu pękają komórki z wodą, a woda ta przy odmrażaniu wycieka. Skutek: mięso po usmażeniu jest suche i... więcej więcej

Porady - naleśniki

dodany przez: patryshia Jak uzyskać cieniutkie ciasto naleśnikowe? Przede wszystkim z wyczuciem dobierając właściwe składniki. Mieszamy jajko, mąkę i mleko trzepaczką do piany, solimy lekko i mieszamy, aż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Ciasto wzięte na grzbiet łyżki musi spłynąć po nim, pokrywając go jednak cieniutką warstwą. Przed smażeniem ciasto... więcej więcej

Smaczna grillowana kukurydza

dodany przez: Marzena plastry boczku więcej więcej

Jak pozbyć się nieprzyjemnego zapachu z kuchenki mikrofalowej

dodany przez: trini6 Aby skutecznie pozbyć się brudu i nieprzyjemnego zapachu z kuchenki mikrofalowej do połowy szklanki wrzącej wody wsyp 2 łyżeczki proszku do pieczenia i wstaw do mikrofalówki na ok. 6-7 minut. Niemiły zapach zniknie i łatwiej doczyścisz kuchenkę. więcej więcej

Jak długo piec

dodany przez: SylwiaLilianna Biszkopt więcej więcej

Przesolona zupa

dodany przez: anka1984 Do przesolonej zupy wrzucam skórkę suchego chleba, która bardzo dobrze wchłania sól. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher