Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Omlety

dodany przez: patryshia - Dzieli się na naturalne i biszkoptowe. Omlet robi się z jaj ubitych z niewielką ilością zimnej wody lub mleka. Masę tę smaży się na mocno rozgrzanym tłuszczu, nie mieszając jej na patelni. Gotowy omlet powinien być pulchny, od spodu lekko zarumieniony, a na wierzchu galaretowaty. Omlet biszkoptowy sporządza się z żółtek połączonych z pianą... więcej więcej

Dekoracje sałatek 2

dodany przez: aleksa6 sałatki z ryby więcej więcej

krewetki

dodany przez: cohenna należy je piec krótko więcej więcej

por

dodany przez: cohenna by por nie był gorzki więcej więcej

sos

dodany przez: aleksa6 Przyrządzając sos, pamiętajmy, że zamiast majonezu można użyć jogurtu naturalnego lub kefiru, które są łatwiej strawne i mniej kaloryczne. więcej więcej

orzechy mielone

dodany przez: karoolla1987 Wrzucić orzechy do foliowej rorebki, przykryć ściereczką i tłuc tłuczkiem do mięsa, zmiela się na pył więcej więcej

Temperatura i czas pieczenia ciast 7

dodany przez: aleksa6 Rolady biszkoptowe więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher