|
||||
Przesolona zupadodany przez: aleksa6 włożyć dwa obrane ziemniaki lub ubić pianę z białek i również włożyć do zupy. Odcedzić sitkiem. więcej![]() Karpdodany przez: patryshia Po pierwsze powinien poplywac w wannie przynajmniej przez 3 dni zobaczysz ile swinstwa z niego wyplynie. Proponuje rowniez dzien wczesniej po oprawieniu i pokrojeniu na kawalki lekko posolic i oblozyc cebula - dosc duza iloscia. Niech sobie polezy do nastepnego dnia w chlodnym miejscu Moja babcia tak zawsze przygotowywala karpia i nikomu z... więcej![]() Rybydodany przez: aleksa6 Przed smażeniem ryby bardzo ościste (np. leszcz, krąp, płoć itp.) dobrze jest lekko ponacinać po bokach. Nacięcia skóry powinny przebiegać przez całą szerokość ryby, równolegle co 1 cm, lekko skośnie do przebiegu ości. Drobne ości w procesie smażenia ulegną wtedy stopieniu lub przynajmniej skruszeniu. Estetyczne nacięcie ryby w połączeniu z... więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|