Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Porady - warzywa do sałatek

dodany przez: patryshia 1. Ziemniaki przeznaczone na sałatkę powinny być mniej więcej tej samej wielkości i jednego gatunku. Myje się je szczoteczką pod bieżącą wodą, układa w garnku, zalewa wrzątkiem i gotuje w łupinach pod przykryciem, po czym odlewa. Gdy ostygną zdejmuje się z nich skórkę. 2. Ugotowaną do miękkości fasolę osącza się dopiero, gdy przestygnie w... więcej więcej

Usuwanie nadmiaru tłuszczu z rosołu

dodany przez: trini6 Po schłodzeniu tłuszcz zbiera się na wierzchu wywaru i bez problemu możesz go zebrać. Jeśli nie masz czasu na schłodzenie to możesz użyć papierowego ręcznika, który doskonale wchłonie tłuszcz. Możesz też wrzucić do rosołu kilka kostek lodu, wokół których będzie się zbierał stężały tłuszcz. więcej więcej

Nieprzyjemny zapach podczas gotowania brokułów

dodany przez: patryshia można go złagodzić wrzucając do wody kawałek chleba więcej więcej

Swieże drożdże

dodany przez: Marzena jak sprawdzić czy drożdze są świeże? więcej więcej

świeże zioła

dodany przez: karoolla1987 rośliny przyprawowe liściaste dobrze jest skropić wodą i włożyć do lodówki w foliowej torebce więcej więcej

domowy cukier waniliowy

dodany przez: anka1984 Domowy cukier waniliowy otrzymamy, przechowując laskę prawdziwej wanilii w szczelnie zamykanym pojemniku z cukrem pudrem. więcej więcej

Swierze mleko

dodany przez: cohenna jaj utrzymać świerzość więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher